diumenge, 22 de gener de 2017

INVESTIGACIÓ SOBRE PERSONES BALLARINES

PERSONES BALLARINES NOTABLES EN LA HISTÒRIA


MISTY COPELAND, ASSALA IBRAHIM, VÀTSLAV NIJINSKI, RUDOLF NUREYEV i RAVEN WILKINSON

DONES I HOMES BALLARINS.

Cercant la visibilitat i la no discriminació per la professió exercida.

La investigació de la història de la Música i la Dansa que es proposa és una reivindicació a la igualtat de les persones i, per tant, treure a la llum de qui cursa aquesta història, les permanents invisibles en la història de les nostres societats, fins i tot en l'actualitat: les dones, i també la discriminació que alguns homes han patit pel fet de dedicar-se a la professió de ballarins.

Ballarines i ballarins, elles discriminades per la seva condició de dones, tot i que la societat ha acceptat que aquesta professió sigui una funció que els pertocava; ells discriminats per exercir una professió assignada, socialment, a les dones, en la nostres societats occidentals.

Les dones no van ser considerades com a membres amb dret a vot, en les nostres societats fins a les primeries dels segle XX, però, tot i no ser tingudes en compte, han estat i són protagonistes de la història; de vegades, canviant el seu nom femení per un masculí per poder fer la seva aportació ideològica, cultural, política, social a les persones dels seus temps.

Els ballarins, sempre amb una etiqueta de dona, pel fet de saber fer i fer una professió, que en la distribució de papers socials, ha marcat imprempta en l’imaginari col·lectiu com a exercici de les dones.

Les dones ballarines i els homes ballarins no han tingut lloc al llarg de la història de la cultura occidental en totes les èpoques.


LA INVESTIGACIÓ REALITZADA PER GRUPS CLOU AMB LA PRESENTACIÓ DE PERSONES BALLARINES A LA RESTA DEL GRUP QUE CURSA HISTÒRIA DE LA MÚSICA I DE LA DANSA EN EL CALENDARI QUE S'ESTABLEIXIPAUTES PER REALITZAR LA INVESTIGACIÓ

1. Vida i ball de Misty Copeland, Assala Ibrahim, Vàtslav Nijinski, Rudolf Nureyev i Raven Wilkinson.

QUADRE PER AL RECULL DE DADES: PERSONES BALLARINES TRIADES PER A LA RECERCA

Ballarines i
ballarins
Dates
biogràfiques
Notes
caracteritzadores
Estil
conreat
per la
persona
ballarina
Motivació
per
triar-la
Aportacions
artístiques
a la societat
Misty Copeland

Assala Ibrahim

Vàtslav Nijinski

Rudolf Nureyev

Raven Wilkinson2.     Lectura analítica de les dades recollides.
El treball d’investigació de persones ballarines ens permet constatar.......


Conclusions

Fonts documentals

ANNEXOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada